Contact
Menu
  +31 (0)222 317 746

Weekendje Texel De Koog

Een weekendje op Texel in De Koog doorbrengen? Of in de directe omgeving daarvan? Dat is ideaal om even te relaxen en volop te genieten van het gezellige eilandleven. Of om romantisch samen te zijn. De bruisende badplaats heeft namelijk voor iedereen wat te bieden. Zo heeft Kobeko voor iedereen die een weekend weg wil naar Texel en in of rond De Koog wil overnachten de ideale vakantiewoning beschikbaar. Daarbij is er keuze uit een verblijf in een bungalow op een van de leuke bungalowparken rond De Koog of voor een vakantiehuis.

Meer dan 200 vakantiewoningen

Er is een totaal aanbod beschikbaar van meer dan tweehonderd vakantiewoningen. Dat betekent dat er ook voor u een ideale keuze te maken is voor een weekendje op Texel in De Koog. Wilt u het liefst net buiten de badplaats verblijven in een bosgebied? Of geeft u de voorkeur aan het overnachten nabij de duinen en het strand? Vakantieburo Kobeko komt met de accommodaties aan vele wensen tegemoet. Het is bijvoorbeeld ook nog mogelijk om in een comfortabel appartement in De Koog te verblijven. Het voordeel van deze badplaats is dat het strand en de zee altijd dichtbij zijn. Dat geldt ook voor de gezelligheid in het bruisende centrum van het leukste dorp op het eiland.

Waar vindt u onze accommodaties?

De appartementen, bungalows en familievilla’s uit ons assortiment bevinden zich, in en rond het gezellige eilanddorp De Koog. Onze appartementen zijn verdeeld over kleinschalige complexen vlakbij strand en centrum of wat meer vrij gelegen, aan de bosrand. De villa’s en bungalows staan verspreid over rustige randwijken van De Koog en enkele vakantieparken in het buitengebied. Zo vindt u bij ons altijd precies wat u zoekt. Gelegen op 150 m van de zee en tegen bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel aan, is deze omgeving een perfecte locatie voor een weekendje Texel De Koog.

Comfortabele accommodaties

Comfortabel en van alle gemakken voorzien. Zo kunnen we de accommodaties uit ons aanbod nog het best omschrijven. Waar het ene appartement, misschien een meer functionele uitstraling heeft en vanuit een willekeurige familievilla, de luxe u tegemoet straalt, door de band genomen, heeft u in elke accommodatie vergelijkbare voorzieningen. Denk hierbij aan: van apparatuur voorzien keukens, eerste klas bedden met uitwasbare dekbedden, ruime livings met audio- en beeldapparatuur, gratis wifi en woningafhankelijk, als extra een open haard of kachel. Voor uw weekendje weg naar Texel kunt via ons tevens uw huurfietsen reserveren en huurt u op een complex, gebruik maken van broodjesservice.

Parkeren en openbaar vervoer

Zeker met Pasen, Pinksteren en in de zomerweekeinden, kan het met auto’s behoorlijk druk zijn. Vaak begint dit al met lange wachttijden bij de boot. Het is dan handig, om tijdens uw weekend Texel De Koog, voor het openbaar vervoer te kiezen. Vanuit Den Helder is er een shuttledienst naar het veer. Op Texel rijden er een lijndienst Den Burg – De Koog en de Texelhopper. Deze laatste rijdt met kleine busjes over alle dorpen. Betalen kunt u met uw eigen Ov-kaart. Parkeren is alleen bij uw vakantiewoning gratis. Elders parkeert u na aankoop van een dagkaart of Texel e-vignet.

Natuur op Texel

Nergens in Nederland vindt u zoveel diversiteit, als op ons grootste Waddeneiland. De Slufter is bijvoorbeeld zo’n uniek natuurgebied. De enige plek van ons land, waar het getij nog vrij in en uit kan stromen. En wat te denken van de ongekende aantallen vogels. Vooral in het broedseizoen heerst er een levendigheid van jewelste. Dit is dan ook een ideale tijd om gaan vogelspotten tijdens een weekendje Texel De Koog. Dit kan vanaf een openbare vogelspotplaats, maar ook onder begeleiding van een ervaren gids. U komt dan op plaatsen en ziet dingen die u anders nooit gezien zou hebben.

Met zijn allen eropuit

Een weekend Texel De Koog is pas compleet als u er met zijn allen op uit kunt. Dat betekent dat u ook de hond mee moet kunnen nemen. In meer dan de helft van onze vakantiewoningen, zowel de appartementen als de huisjes, zijn huisdieren toegestaan. Wanneer u bij de bungalows de kenmerken raadpleegt, ziet u dat er een aantal over een volledig omheinde tuin beschikken of een trampoline hebben staan. Onder andere in park De Parel vindt u deze accommodaties. Een besloten tuin is niet alleen ideaal voor honden, maar biedt ook aan kinderen een veilige speelplek.

Leuke activiteiten in de buurt

Naast dat u direct een vakantiewoning kunt boeken bij ons vakantieburo geven wij u ook graag wat tips over activiteiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tijdens een weekendje op Texel vanuit de Koog bezienswaardigheden te bezoeken. Museum kaap Skil is wat dat betreft een aanrader en is te vinden in Oudeschild. Het is eveneens leuk om te ontdekken hoe het Texelse bier gebrouwen wordt. Dat kan in de Texelse bierbrouwerij met proeflokaal en gezellig terras. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om invulling te geven aan uw weekendje weg naar De Koog op Texel. Bij Kobeko regelt u eerst gemakkelijk een fijne accommodatie. U kunt daarna alvast online een bootticket kopen, een fiets huren en een parkeervignet aanschaffen als u met de auto naar Texel komt.

Wandelen en fietsen

Voor een heerlijk wandel- en/of fietsvakantie is Texel een ideale vakantiebestemming. Daarbij kunt op de fiets naar het eiland te gaan, het rijwiel meenemen op de auto of er daar een huren. Met name dat laatste is wel zo gemakkelijk, als u slechts een weekendje weg naar Texel De Koog heeft gepland. Alle vakantiewoningen en appartementen die u in ons aanbod aantreft, liggen wel langs een mooi parcour. Het eiland beschikt over tientallen korte en lange duidelijk uitgezette fiets- en wandelroutes. Naar wens kunt u ook deelnemen aan een georganiseerde tocht, zoals een schorrenloop of rondje Texel.

Bezienswaardigheden

Een weekendje weg naar Texel De Koog is een mooie gelegenheid om Ecomare of een lammetjesboerderij te bezoeken. Houdt u wel van een beetje historie? Neem dan eens een kijkje in het maritiem- en juttersmuseum, de Oudheidkamer in Den Burg of het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum. Even geen zin in drukte en breinvullende informatie? Vuurtoren Eierland, net even ten Westen van De Cocksdorp, biedt u een mooie gelegenheid om het Waddengebied eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Het zeebaken biedt u een weidse blik over drie zeeën en bij helder weer zelfs tot aan Leeuwarden.

Gerelateerd: Midweek | Weekje