Contact
Menu
  +31 (0)222 317 746

Vakantie Texel De Koog

Een vakantie op Texel in De Koog is ideaal om het vakantiegevoel optimaal te ervaren. Deze badplaats bruist vrijwel het hele jaar door. Bovendien verblijft u hier op korte afstand van het strand, duinen en de zee. Kobeko is dé specialist als het gaat om het aanbieden van vakanties op Texel in en rond De Koog. U heeft bij ons de keuze uit maar liefs meer dan tweehonderd accommodaties. Zo is het gemakkelijk om met uw voorkeur voor een type vakantiewoning rekening te houden. Misschien verblijft u het liefst in een appartement of in een knus vakantiehuis. Of viert u graag vakantie in een comfortabele bungalow met een leuke tuin en veel privacy.

Er zijn op het moment geen accommodaties in deze categorie

Verschillende typen vakantiewoningen

Uw vakantie op Texel in De Koog begint bij Kobeko. De vakantiewoningen zijn allemaal op een prachtige locatie gelegen. Bijvoorbeeld zo dicht mogelijk bij de duinen of het strand, maar ook in het centrum of net aan de rand van De Koog bij het bos. Er is rekening te houden met het niveau van luxe en met uw voorkeur voor een specifieke locatie. Een groot deel van de bungalows bevinden zich op kleinschalige bungalowparken in een bosrijke omgeving. Deze accommodaties zijn ideaal om op een rustige manier vakantie op Texel bij De Koog te vieren. De grote tuinen zijn heerlijk om het buitenleven gevoel te ervaren en er is sprake van een rustige omgeving. Mag het allemaal wat bruisender? Dan is het leuk om een vakantiehuis te boeken in het gezellige centrum. Of neemt u een hond mee? Ook daarvoor heeft Kobeko verschillende opties voor beschikbaar.

Vind uw favoriete accommodatie

Vakantieburo Kobeko ziet graag dat iedereen het naar de zin heeft tijdens de vakantie op Texel in of rond De Koog. De beste vakantie begint natuurlijk met het vinden van de ideale accommodatie. Die hebben wij voor u in het aanbod beschikbaar. Daarna komt de tijd om plannen te maken en ook hierin voorzien wij u graag van enkele tips. Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de unieke Texelse bierbrouwerij op de Hogeberg. Of om Museum Kaap Skil te bezichtigen. Zo kunt u ook een leuke tijd beleven op Landgoed De Bonte Belevenis. Weet u dat u na uw boeking ook meteen een bootticket online kunt regelen of alvast een fiets kunt huren? Wij bieden u de beste ervaring voor en tijdens uw vakantie op Texel in De Koog.

Locatie

Een verblijf in Texel De Koog Texel houdt in dat u alles onder handbereik heeft, wat u in een vakantie wenst. Het strand op 500 m, gezellige horeca- en uitgaansgelegenheden op loopafstand en de rust van het bos aan het eind van de straat. De Koog ligt ten Noordwesten van Den Burg dat zich vrijwel midden op het eiland bevindt. Het dorp ligt half omsloten door het Nationaal Park De Duinen van Texel, wat ook meteen verklaard waarom veel van de woningen uit ons aanbod in, of nabij, de natuur staan. Onze accommodaties zijn, met zowel de auto, als het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Comfort

Bij ons heeft u de keuze uit grote en kleine woningen, met of zonder royale tuin eromheen en wel of niet op een park gelegen. Dat wat betreft de buitenkant. Wat de inrichting en de mate van luxe aangaat, dit is bepaald door de eigenaren. Voor uw vakantie De Koog Texel heeft u bij ons de keuze uit woningen die zeer comfortabel uitgevoerd zijn, met alle toeters en bellen die u van een vakantiewoning verwacht, maar daarnaast eveneens extra’s hebben voor kleine kinderen of mindervaliden. Denk hierbij aan kindermeubilair, gelijkvloers sanitair en slaapkamers, brede deurdoorgangen zonder drempels en/of een oplaadpunt.

Bereikbaarheid accommodaties

Ongeacht welk vakantiehuis of appartement uit ons bestand u reserveert, ze zijn allemaal goed te bereiken, met zowel de auto als het openbaar vervoer. Bij verblijf op een park is het parkafhankelijk of u de auto tijdens uw vakantie in De Koog voor de deur kunt parkeren. Indien dit niet het geval is, kunt u de auto kwijt op een naastgelegen beveiligde parkeerplaats. Bungalows met tuin beschikken altijd over een of meerdere privéparkeerplaatsen. Naar De Koog rijden vanaf de veerhaven de lijnbussen 28 en 828 van Connexxion. Ligt uw vakantiewoning niet langs hun route kunt u gebruik maken van de Texelhopper.

Texel voor mens en dier

Strandten, shoppen, een bezienswaardigheid bezoeken, met zijn allen naar de klimtuin, het zwemparadijs of mantrailen, speuren en suppen met de hond. Het kan allemaal tijdens een vakantie Texel De Koog. Het enige wat u ervoor hoeft te doen, is bij ons de juiste accommodatie uitzoeken. Komt u met kleine kinderen en/of een hond(je) kan het handig te zijn voor een bungalow met omheinde tuin of speeltoestellen erin. Voor een kindervakantie is het tevens handiger iets dichter bij de bebouwde kom te verblijven. Terwijl, met een huisdier u misschien liever meteen het bos inloopt.

Wandelen in de natuur

Veel Texelbezoekers brengen hun vakantie in De Koog voornamelijk vanwege de natuurlijke ligging door. Vanuit het merendeel van onze vakantiewoningen loopt u namelijk meteen vanuit uw tuin de vrije natuur in. Vervolg uw wandeling verder over het Alloopad of verken de woeste gronden van de Mient. De Slufter is een getijdengebied en enig in zijn soort. Het is vrij toegankelijk voor publiek. Zegt u van: “leuk, maar ik wil eigenlijk wel wat meer te weten komen van dit unieke eb- en vloedgebied,” wandel dan eens mee met een plaatselijke gids.

Wandelen en fietsen

Texel is een wandel- en fietsbestemming bij uitstek. Veel van onze gasten komen ook speciaal met vakantie naar Texel De Koog, om eens lekker een paar dagen te kunnen fietsen. Het landschap is afwisselend en leuk om doorheen te rijden. Daarnaast komt u ook elke paar kilometer wel langs iets interessants, wat het de moeite waard maakt om even een pauzetje in te lassen. Dat kan een boerderij zijn, waar ze Texels product maken, een pannenkoekhuis of vlindertuin, maar ook bunkers uit de tweede wereldoorlog en Schotse Hooglanders die u met net zoveel belangstelling bekijken, als u hen.

Bezienswaardigheden

Op Texel liggen de bezienswaardigheden vrij dicht bij elkaar. Of u nu een korte of lange vakantie in De Koog doorbrengt, u heeft de dagtripjes voor het uitkiezen. Het zeezoogdiercentrum Ecomare bijvoorbeeld, met de nieuwe walviskamer. Of juttersmuseum Flora, waar u verbaast zult staan, van wat er ooit allemaal op Texel is aangespoeld. Noordwaarts rijdt u, langs getijdengebied de Slufter, naar vuurtoren Eierland. Aan de oostkant ligt het Wad met het vissersdorp Oudeschild. Over Den Burg, vindt u via Den Hoorn, met zijn pittoreske kerkje uit 1425 en ’t Walvisvaarderhuisje, uw weg als vanzelf weer terug naar De Koog.