Contact
Menu
  +31 (0)222 317 746

Huisje De Koog Texel

Een paar dagen of een week in een huisje in De Koog op Texel? Ons grootste Waddeneiland is niet alleen een prima vakantiebestemming voor de zomermaanden, maar ook in de winter is er van alles te beleven. Stelt u het zich eens voor: heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling met als afsluitertje een lekker warme kop snert in een strandpaviljoen. Of, helemaal los van de dagelijkse sleur met een wat meer actieve daginvulling zoals windzeilen, kitesurfen, golfsurfen of vliegeren. Vakantie huisjes in Texel De Koog zijn in vergelijking met andere vakantiehuizen in Nederland prijstechnisch bijzonder aantrekkelijk en bovendien van alle gemakken voorzien. Tevens is het plaatsje De Koog ook niet echt een plek waar u zich hoeft te vervelen.

Er zijn op het moment geen accommodaties in deze categorie

De Koog en omstreken

Los van de strandactiviteiten die u vanuit De Koog kunt ondernemen, bieden zowel het plaatsje zelf als de omgeving nog veel meer. Allereerst is het centrum van De Koog een van de bruisendste van Texel. U vindt er gezellige cafeetjes en goede restaurants die zich uitstekent lenen voor bijvoorbeeld een culinair weekend of midweek. Daarnaast treft u er vele leuke winkeltjes aan. Niet alleen om zomaar ontspannend te shoppen, maar ook specialiteitenzaken met authentieke eilandproducten. Denk hierbij aan gebruiksvoorwerpen van Texelse wol en natuurvoeding zoals zuivelproducten, honing, jam, chocolade en allerhande zeevruchten. Daarnaast is uw huisje in De Koog op Texel een prima uitvalsbasis voor tripjes naar Ecomare, het schipbreuk- en juttersmuseum Flora of de Schapenboerderij Texel. Dit laatste is vooral leuk in de lammer- en scheertijd.

Locatie onze huisjes

Al onze appartementen en huisjes Texel De Koog, bevinden zich in en rond dit mooie eilanddorp. De Koog is, in tegenstelling tot de andere plaatsjes op het eiland, een echt vakantiedorpje. Het bevindt zich centraal op Texel en ligt voor meer dan de helft ingedrukt in het Nationaal Park De Duinen van Texel. Met het strand op slechts 200 m verwijderd van het dorpscentrum, is het er altijd gezellig druk. Het totale aanbod van onze appartementen en huisjes, ligt verspreid over rustige bungalowwijken, langs stille duinwegen, in kleinschalige complexen aan de bosrand en in het bruisende centrum van de bebouwde kom.

Comfortabele accommodaties

Na een dag wandelen of fietsen, is het fijn een in vakantieaccommodatie terug te komen die niet onderdoet voor ‘thuis’. Onze huisjes in Texel De Koog voldoen op alle gebied aan deze standaard. Zo staan er goede bedden met uitwasbare kussens en dekbedden in de slaapkamers, is de living voorzien van audio- en beeldapparatuur en zijn de keukens volledig ingericht met alle benodigde apparatuur. Zoals tegenwoordig eigenlijk overal vanzelfsprekend is, heeft u ook in onze accommodaties gratis toegang tot wifi. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u tevens kiezen voor een besloten tuin en/of extra wellnessvoorzieningen in de woning.

Texel, paradijs voor mens en dier

Texel is zonder enige twijfel het meest aantrekkelijk vakantie-eiland van Nederland. Het is uitermate geschikt voor een romantisch weekend voor 2, familiereünie, teambuildingsuitje met collega’s en natuurlijke een sportieve en gezinsvakantie. Wanneer u ons huizenaanbod erop nakijkt, ziet u ook dat in het merendeel van de accommodaties huisdieren zijn toegestaan. Kinderen en huisdieren gaan goed samen, maar om ze een beetje te kunnen laten ravotten, heeft u wel de ruimte nodig. En daaraan hebben ze, in onze huisjes Texel De Koog aan de Hoogelandt of in park De Parel, zeer zeker geen gebrek.

Wandelen en fietsen

Vele Texelgangers komen puur en alleen om enkele dagen te wandelen en/of fietsen. Het fijne van een vakantie huisje in De Koog op Texel is dat u lekker centraal op het eiland verblijft. Om te wandelen en fietsen heeft u zodoende volop mogelijkheden naar alle kanten. Een rondje vuurtoren Eierland en De Cocksdorp is een mooi dagtochtje, maar ook langs zandplaten De Hors en over fort Oudeschild en Den Burg terug, is een leuke fietsroute. Daarnaast ligt De Koog tegen het Nationaal Park Duinen van Texel aan en dat is sowieso een wandelgebied bij uitstek.

Bezienswaardigheden

Texel is een veelzijdige vakantiebestemming, waar van alles te zien en te beleven is. Een huisje in Texel De Koog is dan ook een prima uitvalsbasis voor een vakantie waar u nog jaren met plezier op terugkijkt. Naast het bekende Ecomare, vuurtoren Eierland en een ongekend gevarieerde vogelpopulatie, zijn ook de eilanddorpen stuk voor stuk een bezienswaardigheid op zich. Daar waar u in De Koog en Den Burg volop kunt shoppen en er een echte vakantiesfeer heerst, is het midden in de kleurige bollenvelden gelegen Den Hoorn een mooi plaatje om foto’s te maken. Oosterend en Oudeschild op hun beurt beschikken over vakkundig gerestaureerde historische panden en huisjes.

Eilandgevoel Texel

De eilanders zelf noemen het gevoel, ‘het eilandgevoel’. Bezoekers die zich eerder met Oosterse filosofieën hebben beziggehouden, hebben het over Zen. Hoe men het ook noemt: ver weg van het geroezemoes van de stad wordt u zich op Texel bewust van de energie die schone lucht, wind en wolken met zich meebrengt. Staande in de tuin voor uw huisje in De Koog op Texel vult u uw longen tot in de uiterste punten met pure zuurstof. Wanneer u bij het uitademen om u heen kijkt en de ontspanning in u neer voelt dalen, beseft u dat er meer is dan alleen werken, eten en slapen. Ondanks dat u op slechts twee uurtjes rijden van hartje Amtserdam staat, voelt u zich op dat moment oneindig ver verwijderd van de bewoonde wereld. Wanneer u nu denkt: “ja, ik ben ook toe aan een paar dagen in een huisje in De Koog op Texel,” maak dan meteen een online reservering. Voor verdere vragen of een boeking kunt u ons bellen op 0222 – 317 746. Mailen mag ook, wij zijn u graag van dienst.

Ook interessant: Huisje aan zee | Last MinuteGoedkoop huisje