Contact
Menu
  +31 (0)222 317 746

Vakantiehuis Texel 8 personen

Een vakantiehuis op Texel voor 8 personen waar u gezellig met zijn allen onder een dak bent én tevens iedereen toch voldoende privacy heeft? Dat kan. In het Kobeko bestand bevinden zich zowel vakantiehuizen voor 8 personen op Texel in de gewone woonwijk, om het voor het gemak maar even zo te omschrijven, als op de vakantieparken. Qua comfort doen de beide mogelijkheden beslist niet voor elkaar onder. Zowel de chalets en bungalows op de parken als in de particuliere woningen zijn voorzien van comfortabele boxspringbedden, synthetische dekbedden, volledig ingerichte keukens, kabel tv, wifi en tuinmeubilair. Extra voorzieningen zoals een buitendouche, open haard, houtkachel, meerdere badkamers, een sauna of whirlpool zijn woningafhankelijk.

Weekend, midweek of langere vakantie?

Ons grootste Waddeneiland heeft de bezoeker zo oneindig veel te bieden dat u met een gerust hart Texel met 8 personen voor een langere vakantie kunt boeken. Wat we ook vaak zien is dat families en vriendengroepen zomaar tussendoor een weekend of een midweek een huisje op Texel voor 8 personen organiseren. Gezellig met zijn allen lekker eten en bijpraten tijdens een strandwandeling of s’avonds bij een knappend (haard)vuur. In plaats van dat iedereen afzonderlijk een accommodatie regelt, is het daarnaast ook veel voordeliger om op Texel een vakantiehuis voor 8 personen in een keer te boeken. Afhankelijk van uw gezamelijke wensen en behoeften zoekt u een woning uit waar een ieder precies dat vindt wat hij zoekt. Mag u bijvoorbeeld naar het ene 8 persoons huisje op Texel meerdere honden meenemen, treft u in een andere woning een E-bike oplaadpunt of vloerverwarming aan.

Locatie

Ons aanbod vakantiewoningen is gesitueerd rond het gezellige vakantiedorp De Koog. Het is het enige dorp dat op 500 m van het Noordzeestrand. Het ligt vrijwel centraal op het eiland en wordt bijna geheel omzoomd door het Nationaal Park de Duinen van Texel. Al onze vakantiehuizen Texel 8 personen liggen op loopafstand van het strand en het gezellige dorpscentrum. De Koog is het meest bruisende dorp van het eiland, wat betreft shopping bezienswaardigheden, horeca en outdoor activiteiten. Alles ligt eigenlijk dichtbij. Hoofddorp van het eiland, Den Burg ligt 8 km verwijderd en veerhaven ’t Horntje is ook maar 12,5 km.

Van alles een beetje meer

Wanneer u met zijn achten op vakantie gaat, hoeft u geen genoegen te nemen met minder. In onze vakantiehuizen voor 8 personen op Texel vindt u dezelfde luxe als in kleinere accommodaties, alleen van alles een beetje meer. Denk hierbij aan diverse slaapkamers met separate bedden, meerdere televisie toestellen, extra badkamers en toiletten. Als u ons aanbod doorscrolt, ziet u dat u de keuze heeft uit woningen met een open of gesloten keuken en een open haard of gaskachel. Mocht u naar aanleiding van ons aanbod familiehuizen nog vragen hebben, kunt u ons altijd even bellen.

Vakantieplezier voor mens en dier

Of u nu met volwassen kinderen met aanhang of een gezin bent met meerdere koters en een hond, bij ons vindt u altijd wel een geschikte accommodatie. Wat te denken van onze vakantiehuizen Texel voor 8 personen aan de Orchismient of familiehuis Noordzee? Een jaren ’30 huis op een unieke locatie, aan de rand van de duinen. Zowel voor volwassenen, kinderen als uw eventueel meegebrachte hond(en) zijn alle ingrediënten voor een geslaagde Texel vakantie hier ruimschoots aanwezig. Zegt u van: “liever wat dichter bij het centrum van De Koog,” verwijzen we u graag naar een van onze vrijstaande huizen aan de Epelaan.

Parkeren en openbaar vervoer

Bij al onze vakantiehuizen voor 8 personen op Texel is gratis parkeergelegenheid aanwezig, voor meerdere voertuigen. Gaat u er met de auto op uit zult u, om elders te kunnen parkeren, een Texelevignet aan moeten schaffen. Het is dan ook vaak gemakkelijker uzelf te verplaatsen met de fiets of het openbaar vervoer. Texel kent twee vervoersbedrijven: Connexxion en Texelhopper. Connexxion rijdt op het traject veerhaven, Den Burg, Ecomare tot aan centrum De Koog. Texels eigen vervoersdienst de Texelhopper brengt u langs 130 opstapplekken, over het hele eiland. Tevens zijn de busjes op tijd en plaats te reserveren.

Natuur

Texel is een van de weinige plekken van Nederland, waar u nog helemaal ‘back to nature’ kunt. In getijdengebied De Slufter bijvoorbeeld, heeft de zee, als enige plek in ons land, nog vrije toegang landinwaarts. Qua flora herbergt ons grootste Waddeneiland, unieke orchideesoorten die u nergens anders aantreft en heeft u de lepelaarskolonies voor het uitkiezen. Texel is namelijk dé vogelspotlocatie bij uitstek. Al deze plekken zijn, behalve in het broedseizoen, toegankelijk voor de natuurliefhebber. Bij VVV Texel kunt u mooie natuurroutes halen, om te wandelen en/of fietsen en ook de boswachters van Natuurmonumenten geven regelmatig interessante excursies.

Wandelen en fietsen

Texel is een vakantiebestemming, waar u meerdere vakantiedagen kunt vullen met wandelen of fietsen, zonder dat het verveelt. Omdat veel Texelbezoekers het eiland ook speciaal daarvoor aandoen, kunt u bijna op elke straathoek wel fietsen huren. Niet alleen gewone trapfietsen, maar ook accufietsen en e-scooters. Het eiland is goed voorzien van oplaadpunten, maar als u ons huizenaanbod uitfiltert, ziet u dat ook meerdere van onze woningen over een oplaadpunt beschikken. Over het eiland ligt een fietsknooppuntennetwerk van 140 km en meer dan 200 km aan wandelpaden. Tip: wanneer u een vakantie Texel 8 personen boekt, informeer dan meteen eens bij Natuurmonumenten naar speciale groepswandelingen met de boswachter.

Bezienswaardigheden

Met een groter reisgezelschap is het een hele uitdaging, om er voor iedereen een geslaagde vakantie van te maken. Daar waar de een van natuurschoon houdt, is een ander graag sportief bezig en wilt u misschien graag een beetje cultuursnuiven. Op Texel kan dit allemaal. Ten eerste liggen onze vakantiehuizen voor 8 personen op Texel, aan of in natuurgebieden. In de bossen liggen mountainbikepaden en het Noordzeestrand leent zich uitermate om te kiten en surfen. Echt Texels zijn natuurlijk vuurtoren Eierland op de kop van het eiland, natuurmuseum Ecomare bij De Koog, ’t Walvisvaarderhuisje in Den Hoorn en de Oudheidkamer in Den Burg.

Meer weten?

Indien u voor het eerst met een groter gezelschap op Texel een 8 persoons huisje huurt, is het begrijpelijk dat u er nog enige vragen rijzen. Misschien over het (openbaar) vervoer op het eiland en/of ernaartoe, wat er zoal aan activiteiten te ondernemen is in de desbetreffende periode van het jaar of over het eventueel mogelijk zijn van een niet op onze site genoemde service. Eén telefoontje naar (0222) 317 746 is voldoende om alles te weten te komen over het door u uitgekozen vakantiehuis voor 8 personen op Texel. Het Kobeko team staat gedurende werkdagen tijdens kantooruren en op de zaterdagochtend voor u klaar. Mailen mag natuurlijk ook. Wij sturen u de gevraagde informatie zo spoedig mogelijk toe of, indien u dat wenst, nemen wij telefonisch contact met u op.

Gerelateerde pagina's: 6 personen, 10 personen