Contact
Menu
  +31 (0)222 317 746

Blog: Zin om even lekker uit te waaien?

Zin om even lekker uit te waaien?
De drukste maanden zijn voorbij en de donkerste maanden staan voor de deur. Toch is dat juist een reden om een bezoekje te brengen aan ons mooie eiland

De drukste maanden zijn voorbij en de donkerste maanden staan voor de deur. Toch is dat juist een reden om een bezoekje te brengen aan ons mooie eiland. Men denkt soms dat er ‘s winters niks te doen is hier maar niets is minder waar, en onze deur staat altijd open!

Zo is het op Texel in de winter écht heel erg donker. Dat maakt het de perfecte plek om sterren te kijken. Naast Ecomare, dus aan de Ruijslaan, staat het observatorium van meneer De Jager; de volkssterrenwacht van Texel. Hij heeft telescopen, zonnekijkers en een vrijstaande binoculaire kijker. Hier kun je optimaal genieten van de sterrenhemel en er is altijd wel iets bijzonders te zien.

‘Strandweer’ wordt over het algemeen gezien als zon, weinig wind en lekker in je bikini of je zwembroek aan zee liggen. Toch, als het koud is en stormt is het strand misschien nog wel mooier! Oke, je hoeft niet in je strandstoel te gaan zitten met een goed boek. Maar het uitzicht is prachtig, en je hoeft het met vrijwel niemand te delen. Voor mij is er geen betere plek om even lekker uit te waaien. De wind is natuurlijk wel erg fris maar er zijn genoeg gezellige plekjes op te warmen en ook veel strandpaviljoens zijn geopend in de winter. Ook het bos is mooi, heel anders dan in de zomer. Hier is de wind wat minder guur en kun je urenlang wandelen.

In november komt ook de Sint weer aan op ons eiland. Dat is altijd zo’n leuk moment, de haven van Oudeschild is er perfect voor. Ik mag tijdens de intocht varen met de KNRM en vanaf de zee aanschouwen hoe de Sint in de haven arriveert. Geweldig om alle kinderen op de kade zo vrolijk te zien! En als je deze periode met kinderen op vakantie bent op het eiland, zal de Sint ze heus niet overslaan. Neem snel een kijkje of wij nog een plekje vrij hebben..:-)

Wat ik vroeger veel deed in de herfst zijn bladeren zoeken en die laten drogen in een dik boek, of een encyclopedie. Dan drogen ze prachtig op en bladeren in de herfst hebben prachtige kleuren. Ook kan het erg leerzaam zijn want zo leer je op een leuke manier bij welke boom welk blad hoort. Kinderen kunnen ook leuk knutselen met dingen die ze vinden in het bos, zoals kastanjes en dennenappels, of beukennootjes. Er is zoveel te vinden, en dat allemaal op loopafstand van je accommodatie!

Het gevoel dat je op Texel echt even tot rust komt herkennen veel mensen. Alsof je je drukke gedachten achterlaat in Den Helder. En wist je dat er hier ook genoeg wellness-mogelijkheden zijn om je lichaam deze rust ook te gunnen? Bijvoorbeeld een heerlijke massage, sauna, of stoomdouche.

In de lange nachten is er ook genoeg te doen. Na een lekkere winterse maaltijd bij een van de vele gezellige restaurants op het eiland zijn er - vooral in De Koog - genoeg plekjes waar je nog even kunt aanschuiven voor een afzakkertje. Een lekker (Texels?) biertje, of een Juttertje? Ook leuk: in de winter kom je veel sneller in contact met de locals. Die hebben het dan - eindelijk - iets rustiger op het werk en ook tijd om eens gezellig naar de kroeg te gaan.

Vanaf november (na de herfstvakantie) bieden wij een laagseizoen-tarief aan. Lijkt het je dus leuk om Texel eens in de winter te beleven? Bekijk dan even de beschikbaarheid. Met vragen kun je natuurlijk ook altijd bellen.

Gerard van Veen, directeur