Contact
Menu
  +31 (0)222 317 746

Blog: Met uw trouwe viervoeter op Texel-vakantie?

Met uw trouwe viervoeter op Texel-vakantie?

Een groter honden-Walhalla bestaat er niet! Ik vind het zelf heerlijk om met mijn hond Guus (zie foto) naar het strand te gaan en ook mijn collega Anouk gaat graag met haar trouwe viervoeter Bo wandelen langs de kust. De meeste honden worden helemaal wild als ze bij de zee zijn aangekomen, zo ook de onze! Als ik op het strand loop en om me heen kijk, voel ik me bevoorrecht en ben ik blij hier te mogen wonen!

Op het strand mogen honden trouwens lekker los lopen. Vaak vinden ze de frisse zeelucht heerlijk en ikzelf natuurlijk ook. Op de bewaakte strandgedeelten geldt in het seizoen wel een aanlijnplicht, let daar dus goed op. Ook de Slufter, deel van het Nationaal Park Duinen van Texel, is een heerlijk ongerept wandelgebied.

In het Dennenbos, zuidelijk van De Koog, en het Krimbos in het noorden van het eiland, mogen honden ook loslopen. Als er grazers of vee in de buurt zijn, moet de hond wel even aan de lijn. De honden vinden het geweldig om te struinen over de bospaadjes. Er liggen dan meer dan genoeg takken of dennenappels waar ze mee kunnen spelen. Apport!

Na deze wandeling door de mooie natuur is het natuurlijk heerlijk bijkomen in uw vakantiewoning met een kop koffie en een lekker stuk Texelse koek.

In veel Texelse horecagelegenheden zijn honden overigens meer dan welkom (idem dito in de meeste van onze vakantieverblijven). Er staat bijna altijd een drinkbak met water voor ze klaar. Deze op de TESO boot www.teso.nl is wel heel origineel!