Contact
Menu
  +31 (0)222 317 746

Blog: Op culinaire zoektocht in en rondom De Koog

Op culinaire zoektocht in en rondom De Koog
Als u wel eens op Texel bent is het u vast niet ontgaan dat er ruime keuze is in horecagelegenheden

Als u wel eens op Texel bent is het u vast niet ontgaan dat er ruime keuze is in horecagelegenheden. En ieder jaar komen er steeds meer bij! De keuze wordt er niet makkelijker op. Ik zet een paar leuke, verschillende en nieuwe restaurants voor u op een rijtje. Allemaal in of rondom De Koog, dan kunt u er gemakkelijk lopend of fietsend heen vanaf uw accommodatie bij Kobeko.

Zoekt u een rustig plekje in de natuur waar u culinair kunt genieten? Dan kunt u heerlijk eten bij Brasserie Beers in het dennenbos. Dit is het tweede seizoen dat Martijn en Brigitte deze gezellige brasserie runnen. Chefkok Martijn serveert heerlijke (en mooi opgemaakte) borden en maakt veel gebruik van lokale producten. Daarnaast hebben ze ook een fantastische kinder-menukaart. Brigitte heeft veel verstand van wijnen en kan naar uw wensen de heerlijkste soorten serveren. Houdt u dus van de natuur, lekker eten en drinken? Dan zit u hier perfect!

Een strandpaviljoen die u zeker een keertje bezocht moet hebben is Bries20. De naam zegt al waar dit paviljoen zich bevindt: bij Paal 20. U loopt er vanuit de Dorpsstraat zo naartoe. De Larense horecafamilie Pandelaar heeft een authentiek restaurant in Laren omgeruild voor deze hippe strandtent. Het is vernieuwend, echt van deze tijd. Dat ziet u ook terug op de menukaart. Ook voor een lekker drankje kunt u er goed terecht, kijk maar eens wat voor leuk filmpje TexelNU laatst maakte over dit paviljoen:

Bent u op vakantie met het hele gezin? Dan zijn er in De Koog twee restaurants die eruit springen om uw kinderen ook een topavond te bezorgen. Niet nieuw, maar toch de moeite waard om te vermelden omdat de kleintjes er zo onwijs leuk kunnen spelen. Vogelhuis Oranjerie en Quinty’s zijn op dat gebied van alle gemakken voorzien: in de leuke speelhoeken kunt u uw kinderen lekker vrijlaten en die maken allerlei nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Handig, want dan kunt u eens lekker genieten van een diner voor twee..:-)

In Hotel Zeerust aan de Boodtlaan, iets afgelegen van de drukke Dorpsstraat, vindt u Restaurant Passie. Jonge ondernemers Mark en Roelina serveren prachtige gerechten en wijnen: een echt avondje uit. Mark is nog een jonge chefkok maar heeft al veel ervaring, en dat proeft u. Hmm.. Mocht u voor een snelle hap gaan raad ik dit restaurant niet aan, maar op culinair gebied mag het niet op uw lijstje ontbreken!

In Den Burg is onlangs ook een leuk nieuw restaurant geopend: Het Kook Atelier. Daar wordt iedere avond één menu geserveerd waar chefkok Joram al zijn aandacht en liefde in steekt. Hij kookt met de lokale producten die het eiland op dat moment biedt. Uiteraard houdt hij wel rekening met dieetwensen. Ook wel eens makkelijk toch, dat u niet hoeft te kiezen?

Mocht u verder gaan op de culinaire tour kunt u ook altijd eens een kijkje nemen bij het nieuwe Gastropaviljoen XV, op Paal 15 (aan de rechterkant). Dit paviljoen serveert de gehele dag wat kleinere gerechtjes. Een soort van shared-dining aan zee. Dit zijn absoluut geen standaard maaltijden! Voor een broodje hamburger kunt u er dus niet terecht, maar gerechtjes met krab, venkel, dennennaalden(?!), kabeljauw carpaccio en lamsvlees kunt u er zo aanschuiven. Het nieuwe terras is ook echt prachtig, maar als het wat minder mooi weer is zit u binnen langs de grote ramen ook met een perfect uitzicht.

Kortom: wat is er veel leuks (en lekkers) te kiezen op ons mooie eiland. Ik hoop dat ik iets van uw smaak op papier heb gezet en u zich kunt laten verrassen door een van de vele lekkere adresjes op Texel!

Met smaak!

Bernard Ipenburg