Eilandgevoel op Texel

Onze vakantiewoningen liggen in De Koog en omgeving. Een afwisselend stukje Texel met strand, bos, duinen en natuurgebieden. Trek de wandelschoenen aan, kies dat spannende paadje en laat je verrassen door alles wat je tegenkomt. Meer vakantieplezier? Sport, cultuur of shoppen; er is genoeg te doen! Vanaf alle accommodaties verkent u makkelijk per fiets het hele eiland.

Badplaats De Koog

De Koog grenst direct aan strand en zee. Het is een levendig dorp met veel winkels, restaurants en café's. Leuk om te winkelen of uitgebreid te lunchen en dineren. In de zomer wordt er wekelijks op dinsdag een braderie georganiseerd. Rond het dorp is van alles te doen: vliegeren op het strand, voetballen en karten.

Strand en activiteiten

Het strand en de Noordzee blijven favoriet! Kom een dagje zonnen, uitwaaien of schelpen zoeken met de kinderen. Vanaf de bungalowparken in het bos is het slechts 1,5 km naar Paal 17. Een gezellig strand, waar véél activiteiten op het programma staan. Van blokarten tot beachvolley en raften. Onderweg stopt u natuurlijk een keertje bij zeehondencentrum Ecomare.


Bosgebied

Bosgebied De Koog

Vanaf de vakantieparken lopen allerlei wandelroutes door het Texelse bos. U kunt ook op de pedalen voor een mooie fietstocht. Via 120 km fietspad komt in u alle uithoeken van het eiland, van de Waddendijk tot de Slufter. Onze tip: pak een terrasje of ontdek Texelse producten bij bedrijven die u onderweg tegenkomt. Voor mountainbikers en ruiters zijn er trouwens speciale bospaden. Aan de rand van De Koog vindt u een aantal maneges; ze bieden leuke strand- en bosritten.

Tips voor kinderen

Naar Texel met kinderen? U beleeft met elkaar een onvergetelijke vakantie. Er zijn zoveel plekjes waar ze helemaal 'kind' kunnen zijn. Klauteren in het speelbos, slootje springen in De Slufter, krabbetjes vangen op het Wad of schelpen zoeken aan zee. Op excursie door de natuur gaat een wereld voor ze open. Bij slechter weer zijn er legio voorzieningen. Een overdekt zwembad of kinderspeelparadijs, een gezellige bioscoop of museum. Waarschijnlijk komt u tijd tekort op vakantie!

Meer Texeltips of informatie? Kom langs op ons kantoor in De Koog!